|
(kaja) |
|
|
Dzis dowiedzialam sie,ze moj maz cierpi na raka xxx moge mu tego powiedziec a sama ledwo sobie z tym radze..... (więcej...) |
|
|
rak prostaty badania (Marcin) |
|
|
duzo szykam 15 raze dzienie (więcej...) |
|
|
rak prostaty badania (Maurycy) |
|
|
Jeśli coś cie niepokoi, to lepiej jak najwcześniej poprosić lekarza o konsultację. Lekarz może zbadać prostatę prostym badaniem palsacyjnym przez odbyt. Jest to niebolesne i w ciągu kilku sekund może to rozwiać nosze obawy (więcej...) |
|
|
rak prostaty (Szymon) |
|
|
Ja na razie zauważyłem u siebie częstsze oddawanie moczu. Jakie są jeszcze typowe objawy raka prostaty? (więcej...) |
|
|
profilaktyka (dodo) |
|
|
Ja się badam na PSA dość często i nie mam jak na razie powodów do zmartwień. Niestety mam grzybice pachwin. Chcąc się dowiedzieć skąd to się wzieło poszperałem w necie i znalazłem ciekawą stronkę grzybicapachwin.info.pl Może komuś ona też pomoże. (więcej...) |
|
|
(Mandi) |
|
|
Nieraz podczas oddawania moczu łapie mnie skurcz w okolicach mięśnia xxxę o poradę. (więcej...) |
|
|
jakie leczenie w raku prostaty (marek) |
|
|
najlepiej jechać z nim \"po operacji\" nad jezioro (tylko musi być czyste)- \"to będzie to wyleczyć\",no i przeciwwskazań do aktywności seksualnej nie będzie,nawet bez erekcji! (więcej...) |
|
|
Załamka (Piertek) |
|
|
Normalnie jestem załamany. Wykryto o mnie raka prostaty i na dodatek mam tasiemca. O tym drugim czytałem na stronie tasiemiec.com.pl ale nadal nie wiem co ze sobą robić. Pomocy ! (więcej...) |
|
|
czy to może być rak (Tomik) |
|
|
Od jakiś kilu m-cy częściej oddaje mocz i odczuwam pobolewanie w dolnej części pleców. Czytałem na stronie o objawach raka i bardzo mnie to przeraziło. Choć plecy może bolą mnie od pracy ponieważ pracuję fizycznie jako robotnik. To może zwykła infekcja. (więcej...) |
|
|
Rak prostaty (Kasia k) |
|
|
Mój znajomy jest po zoperowaniu raka prostaty.Już drugi rok wszystko OK,Stwierdzono brak przerzutów do kości.Co 4 m-ce kontrola u lekarza.Trzeba zadbać o prawidłową dietę ,pić sok z NONI (info w internecie) i nie poddawać się psychicznie.Trzeba znależć siłę do walki.POzdrawienia . (więcej...) |
|
|
kiedy zacząć badać prostatę (Zbyszek) |
|
|
W jakim wieku należy robić badania kontrolne prostaty? Mam 35 lat i dziwnie często oddaję mocz, obawiam się ... (więcej...) |
|
|
pierwsze objawy raka prostaty (Kamil) |
|
|
Czy moglibyście opisać jakie są najwcześniejsze objawy raka prostaty? Mój ojciec chorował, a ja obawiam się że mogłem po nim to odziedziczyć. (więcej...) |
|
|
genetyka a rak prostaty (Oliwier) |
|
|
witam, chciałbym wiedzieć w ilu procentach jest genetyczna to choroba. Mój dziadek na to zmarł, ale ojciec nie chorował. Ale jednak się obawiam o siebie. Proszę o jakieś dane. (więcej...) |
|
|
Forum raka prostaty (wlobo135) |
|
|
8 lat temu byłem leczony na raka prostaty radioterapią w Świętokrzyskim Centrum Onkologii w Kielcach. Co pół roku jeżdżę na kontrol do poradni urologicznej w Kielcach. Ostatnio byłem 13 grudnia 2011 roku. Lekarz prowadzący powiedział, że mam wynik bardzo dobry PSA 0,053, żebym przyjechał dopiero 31 lipca 2012. Nagle 4 lutego br przy oddawaniu moczu pojawiła się krew. W nocy chodzę oddać mocz 1 raaz, czasem 2 ray, odczuwam parcie na mocz i mam trudności z utrzymaniem moczu. Liczę 75 lat. Co mam robić? (więcej...) |
|
|
psa 8,83 (andrzej legionowo) |
|
|
od 6 miesięcy mam problem z oddawaniem moczu 4-6 razy w ciągu nocy badanie palcem przez urologa nie ma guza , ale PSA 8,83 i wywiad może być chodzący do tyłu jestem załamany, czeka mnie biopsja prostaty jak będzie co dalej????? piszcie andsta57@xxx (więcej...) |

Czyrak pojawia się on u wielu osób, praktycznie w każdym miejscu na ciele. Tworzy się w zablokowanym ujściu mieszka włosowego gdzie rozpoczynają się rozwijać gronkowce bądź paciorkowce. Przypuszczalnie może się rozwinąć w 1 - 2 tygodni.
Rak szyjki macicy
Rak szyjki jest jednym z najczęściej występujących złośliwych nowotworów u kobiet. Ok. 20% dotyczy on macicy, która jest narządem układu rozrodczego służącym do zapewnieniu odpowiednich warunków powoju płodu i jego ochrony od momentu poczęcia aż do porodu.