| Tytuł: | jakie leczenie w raku prostaty |
| Autor: | marek 28.2.2011, 10:08 |
| jak leczyć raka prostaty?? | |
| Autor: | leszek 28.2.2011, 14:15 |
| Jeśli chodzi o leczenie raka prostaty to chory ma do wyboru radioterapię oraz chirurgiczne usunięcie gruczołu krokowego. Przy wyborze należy wybrać odpowiednią metodę do preferencji pacjenta. W diagnostyce stosowane jest badanie per rectum, oznaczanie antygenu PSA, ewentualnie usg przezodbytnicze z biopsją. | |
| Autor: | grzesiek 1.3.2011, 08:45 |
| ja miałem w zeszłym roku operację raka prostaty cóż mogę powiedzieć po operacji bolało w szpitalu były podawane leki przeciwbólowe, a po wyjściu do domu zażywałem pyralginę ona pomagała na bóle. Teraz muszę przyznać, że byłem na badaniach kontrolnych i jest dobrze żadnych zmian i przerzutów dlatego warto było pocierpieć bo teraz jestem zdrowy | |
| Autor: | danusia 1.3.2011, 11:59 |
| Mój mąż miał ostatnio badania na raka prostaty jeżeli wykaże, że jest to groźny nowotwór to jeżeli się go zoperuje czy jest nadzieja, że będzie to wyleczyć? | |
| Autor: | julian 2.3.2011, 08:30 |
| mnie męczy takie pytanie jeżeli zostanie usunięty gruczoł krokowy to nie będzie później problemu przy współżyciu?? | |
| Autor: | tomasz 2.3.2011, 11:25 |
| Po usunięciu prostaty istnieje możliwość wystąpienia problemów z erekcją, oczywiście nie ma przeciwwskazań do aktywności seksualnej. | |
| Autor: | zezowatry Józiu 12.5.2011, 14:02 |
| Przy braku erekcji nie ma przeciwskazań do aktywności seksualnej - genialne! | |
| Autor: | 12.5.2011, 14:18 |
| \"jeżeli się go zoperuje czy jest nadzieja, że będzie to wyleczyć?\" Czyli wydłubać, wyleczyć i wsadzić na miejsce? Dobry pomysł - jestem za! :) | |
| Autor: | zoperowany 12.5.2011, 18:50 |
| najlepiej jechać z nim \"po operacji\" nad jezioro (tylko musi być czyste)- \"to będzie to wyleczyć\",no i przeciwwskazań do aktywności seksualnej nie będzie,nawet bez erekcji! | |

Czyrak pojawia się on u wielu osób, praktycznie w każdym miejscu na ciele. Tworzy się w zablokowanym ujściu mieszka włosowego gdzie rozpoczynają się rozwijać gronkowce bądź paciorkowce. Przypuszczalnie może się rozwinąć w 1 - 2 tygodni.
Rak szyjki macicy
Rak szyjki jest jednym z najczęściej występujących złośliwych nowotworów u kobiet. Ok. 20% dotyczy on macicy, która jest narządem układu rozrodczego służącym do zapewnieniu odpowiednich warunków powoju płodu i jego ochrony od momentu poczęcia aż do porodu.