| Tytuł: | psa 8,83 |
| Autor: | czytnik legionowo 22.12.2011, 15:17 |
| od 6 miesięcy mam problem z oddawaniem moczu 4-6 razy w ciągu nocy badanie palcem przez urologa nie ma guza , ale PSA 8,83 i wywiad może być chodzący do tyłu jestem załamany, czeka mnie biopsja prostaty jak będzie co dalej????? piszcie andsta57@xxx | |
| Autor: | Mirek57 3.3.2012, 22:32 |
| Wtaj! Mam ten sam problem,moje PSA to 7,78,po badaniu krwi natychmiast dostałem skierowanie na biopsję.Ona niestety obnarzyła całą prawdę, - 3/4 raka na lewym płacie i 3/4 raka na prawym płacie.Z tymi wynikami pojechałem natychmiast do Wieliszewa koło Warszawy/Legionowa (klinika onkologii)i już mam termin opreracji.Boję sie ogromnie,ale chcę jeszcze pożyć.Więc i Ty nie trać czasu,zawalcz o siebie.Z adresu Twojej poczty wynika że jesteśmy równolatkami.Nie trać czasu,bo ja go juz straciłem i tak bardzo wiele. napisz na przasnysz@xxx | |
| Autor: | Marek65 12.3.2012, 18:51 |
| Witam. Moje PSA to 8,3 po dwóch miesiacach 9,0. Biopsja wykazała na lewym płacie prostaty komórki rakowe 3/3. Teraz mamm dylemat czy operacja czy też radioterapia. Jedni zalecają pierwsze drudzy drugie i bądź tu madry człowieku. Proszę o jakieś rady. Pozdrawiam | |
| Autor: | JZ 20.3.2012, 20:32 |
| Witam. Mój tata lat 70 miesiąc temu miał operację jednego płata prostaty. Przerost był tak ogromny,że nie dało się zrobić oby dwóch na raz. Wyniki z biopsji wyszły dobrze, czy ma poddać się drugiej operacji? OB ma 110 i nie czuje sie najlepiej. | |
Czyrak pojawia się on u wielu osób, praktycznie w każdym miejscu na ciele. Tworzy się w zablokowanym ujściu mieszka włosowego gdzie rozpoczynają się rozwijać gronkowce bądź paciorkowce. Przypuszczalnie może się rozwinąć w 1 - 2 tygodni.
Rak szyjki macicy
Rak szyjki jest jednym z najczęściej występujących złośliwych nowotworów u kobiet. Ok. 20% dotyczy on macicy, która jest narządem układu rozrodczego służącym do zapewnieniu odpowiednich warunków powoju płodu i jego ochrony od momentu poczęcia aż do porodu.